AI Bedreigt Duizenden Banen bij Techreuzen

Steeds meer tech CEO’s zien de voordelen van AI in hun streven naar efficiëntie, en investeringen in de technologie bedreigen nu banen. IBM kondigde onlangs aan de aanwerving voor functies die AI kan vervangen op te schorten, waardoor 7.800 banen op de tocht komen te staan. Andere grote techbedrijven zoals Amazon, Dropbox, Meta en Microsoft zetten ook zwaar in op AI, wat kan leiden tot aanzienlijke personeelsverminderingen en het verdwijnen van bepaalde functies.

Belangrijkste feiten:

  • IBM schort aanwerving op voor rollen die AI kan vervangen
  • 7.800 banen bij IBM zijn kwetsbaar
  • Techreuzen zoals Amazon, Dropbox, Meta en Microsoft investeren zwaar in AI
  • Meer dan 350.000 mensen hebben sinds vorig jaar hun baan verloren in de techsector

Samengevat artikel:

AI Bedreigt Duizenden Banen bij Techreuzen

Tech CEO’s zien steeds meer de voordelen van AI in hun streven naar efficiëntie, met investeringen in de technologie die nu banen bedreigen.

IBM neemt gewaagde stap

IBM kondigde onlangs aan de aanwerving voor functies die AI kan vervangen op te schorten, waardoor 7.800 banen op de tocht komen te staan. Dit is de meest gedurfde uitspraak tot nu toe van techbedrijven die AI inzetten om efficiënter te worden.

Andere techreuzen volgen

Grote techbedrijven zoals Amazon, Dropbox, Meta en Microsoft zetten ook zwaar in op AI. Amazon’s CFO Brian Olsavsky kondigde aan dat het bedrijf meer investeert in AI, terwijl het tegelijkertijd minder uitgeeft aan kernactiviteiten zoals orderverwerking en transport. Dropbox CEO Drew Houston kondigde recentelijk aan dat het bedrijf zich meer gaat richten op AI, terwijl het bedrijf 16% van zijn personeelsbestand, of 500 werknemers, ontslaat. Meta investeert ook fors in AI en annuleerde 5.000 openstaande vacatures. Microsoft investeert miljarden in de ontwikkeling van OpenAI’s grote taalmodel.

Economische omstandigheden en AI

De moeilijke economische omstandigheden vallen samen met de opkomst van generatieve AI, waardoor bedrijven ontslagen kunnen doen die hen helpen efficiënter te worden. Meer dan 350.000 mensen hebben sinds vorig jaar hun baan verloren in de techsector, volgens de online tracker Layoffs.fyi.

Dit nieuws artikel is een samenvatting

BRON: Businessinsider