CEO koopt ChatGPT voor alle medewerkers en ziet productiviteit stijgen

Samenvatting: Akash Nigam, de oprichter van Genies, heeft ChatGPT Plus-accounts gekocht voor al zijn 120 medewerkers. In slechts een maand tijd heeft de AI-chatbot de productiviteit binnen de verschillende teams verhoogd. Hoewel niet alle medewerkers de chatbot gebruiken, moedigt Nigam iedereen aan om het leren ervan een prioriteit te maken.

Belangrijkste feiten:

  • Akash Nigam, oprichter van Genies, besteedt $2.400 per maand aan ChatGPT Plus-accounts voor alle 120 medewerkers.
  • Genies is een bedrijf ter waarde van $1 miljard dat avatartools aanbiedt, gebruikt door beroemdheden zoals Justin Bieber en Cardi B.
  • In slechts een maand tijd heeft ChatGPT de productiviteit bij Genies verhoogd.
  • Nigam gelooft dat het gebruik van ChatGPT kan helpen om kosten te besparen door minder personeel in dienst te hoeven nemen.

Productiviteitsboost dankzij ChatGPT

Akash Nigam, oprichter van Genies, kocht ChatGPT Plus-accounts voor al zijn 120 medewerkers als onderdeel van een experiment om de productiviteit te verhogen en geld te besparen. Hij moedigde alle teams – onderzoek en ontwikkeling, engineering, product, financiën, ontwerp en boekhouding – aan om te leren hoe ze de AI-chatbot konden gebruiken om eentonige taken te automatiseren.

De voordelen van ChatGPT

In slechts een maand tijd heeft Nigam al veel taken zien versnellen dankzij ChatGPT. Het R&D-team van Genies heeft de chatbot gebruikt om wiskundige en coderingsvragen te beantwoorden, advies te krijgen over het debuggen van code en scripts voor presentaties te genereren op basis van schema’s. Andere medewerkers hebben het gebruikt om creatieve briefings, juridische documenten en technische vragen te genereren.

Niet alle medewerkers maken serieus gebruik van ChatGPT

Hoewel de meerderheid van de medewerkers “er vol enthousiasme induikt” met ChatGPT, is er een “klein deel” van de mensen die het “passief integreren” in hun workflows, of dat nu komt door een gebrek aan tijd of zorg. Genies organiseert informele workshops waar de medewerkers die “echt geobsedeerd” zijn en “zich volledig inzetten” voor ChatGPT, collega’s met minder ervaring leren hoe ze de AI kunnen gebruiken om specifieke taken binnen teams uit te voeren.

Toekomstplannen en bronvermelding

Nigam is van plan om het gebruik van ChatGPT volgend jaar op te nemen in de beoordelingen van zijn medewerkers. Hij verwacht dat degenen die effectief gebruik maken van AI in aanmerking zullen komen voor promotie en salarisverhoging, terwijl degenen die dat niet doen achter zullen blijven. Genies is niet het enige bedrijf dat ChatGPT in zijn workflow integreert. Amazon’s medewerkers gebruiken de AI om code te ontwikkelen, klantvragen te beantwoorden en trainingsdocumenten te schrijven. David Litwin, de CEO van Pure Fusion Media, een ontwerpbureau, zei dat ChatGPT hem meer dan 30 uur werk in één week bespaarde. Zelfs Microsoft staat zijn medewerkers toe om ChatGPT te gebruiken, zolang ze geen vertrouwelijke informatie met de tool delen.

Bron: Business Insider